Pokébowl met gefrituurde kip en bruine rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pokébowl met gefrituurde kip en bruine rijst

Pokébowl met gefrituurde kip en bruine rijst

met avocado, sinaasappel en komkommer

Speciaal ingrediënt in je box! Het zwarte sesamzaad geeft dit gerecht een diepe, nootachtige smaak en de subtiele bitterheid brengt alles mooi in balans.

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

25 gram

Bloem

30 ml

Water

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3629 kJ
Energie (kcal)867 kcal
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten89.4 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels11.7 g
Eiwitten38.6 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Grote kom
Koekenpan met deksel
Keukenpapier
Bord
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de roomboter in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten, of tot de rijst gaar is.
  • Verwijder ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil, en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Beslag maken
2
  • Dep de kip droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een grote kom de Koreaanse kruiden met de bloem en het water.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Je kunt ook een friteuse gebruiken.

Kip frituren
3
  • Controleer of de koekenpan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken.
  • Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken.
  • Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie. Bak 2 - 3 minuten.
  • Draai om en bak in 2 - 3 minuten goudbruin (zie Tip).

Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de sojasaus met de mayonaise en honing.
  • Roer de wittewijnazijn door de rijst.
  • Serveer de rijst in kommen of diepe borden en verdeel de kip en andere ingrediënten eroverheen. Besprenkel met de saus en garneer met sesamzaad.