Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Gekruide tofublokjes
(Bevat Soja)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
75 gram
Basmatirijst
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Avocado
½ bosje(s)
Radijs
50 gram
Sojabonen
½ zakje(s)
Zwart sesamzaad
(Bevat Sesamzaad)
15 ml
Honing-gemberdressing
(Bevat Mosterd)
½ stuk(s)
Ui
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verwijder het radijsloof en snijd de radijs in dunne plakken. Meng de radijs in een kom met per persoon: 1/2 tl suiker en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Snijd de ui in halve ringen. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.
Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook en zoete Aziatische saus. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tofublokjes en ui 3 - 4 minuten. Voeg de marinade toe en bak nog 2 - 3 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.
Verdeel de rijst over diepe borden. Leg de zoetzure radijs, avocadoplakken en sojabonen op de rijst. Verdeel de gemarineerde tofublokjes met ui over de borden. Garneer met het sesamzaad en de honing-gemberdressing naar smaak.