Pompoen cheesecake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pompoen cheesecake

Met speculaas en sinaasappel

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

300 gram

Pompoenblokjes

1 stuk(s)

Handsinaasappel

300 gram

Speculaasbrokken

(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Noten)

450 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

Zelf toevoegen

80 gram

[Plantaardige] roomboter

100 gram

Suiker

tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6891 kJ
Energie (kcal)1647 kcal
Vetten100.3 g
waarvan verzadigd58.9 g
Koolhydraten155.1 g
waarvan suikers102.8 g
Vezels4.3 g
Eiwitten30.2 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Kleine kom
Ovenschaal
Grote kom

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pompoenblokjes, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar. 
  • Haal ondertussen de roomboter uit de koelkast. Weeg 80 gram af, snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Giet de pompoenblokjes af en laat afkoelen. Prak de pompoen met een vork tot een puree.
  • Snijd de sinaasappel in de lengte doormidden. Rasp 1 helft en pers uit boven een kleine kom. Snijd de andere helft in plakjes.
2
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Vet een rond bakblik of ovenschaal in met een beetje roomboter.
  • Verkruimel de speculaasbrokken in een keukenmachine en meng goed met de roomboter.
  • Bedek de bodem van het bakblik of de ovenschaal met het mengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Zet in de koelkast tot gebruik. 
3
  • Meng in een grote kom de roomkaas glad met de suiker en een snufje zout.
  • Voeg één voor één de eieren toe en roer voorzichtig door (Zie tip).
  • Voeg de pompoenpuree, 3 tl speculaaskruiden, sinaasappelrasp en 3 el sinaasappelsap toe aan de kom en meng voorzichtig met een spatel.

Tip: Zorg ervoor dat er geen lucht in het beslag komt. Zo voorkom je dat de cheesecake in de oven te veel gaat rijzen en vervolgens inzakt en scheurt.

4
  • Giet het mengsel in het bakblik en verdeel gelijkmatig over de speculaasbodem.
  • Bak de cheesecake 60 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier.
  • Garneer de cheesecake met de sinaasappelplakjes.