Pompoen-pindasoep met ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoen-pindasoep met ei

Pompoen-pindasoep met ei

Met peen en Libanees platbrood

Deze pompoen-pindasoep knalt van je bord af, qua kleur én qua smaak. Pindakaas is een wat ongewoon ingrediënt in een soep - het zorgt voor een Indonesisch tintje dat doet denken aan satésaus. Lekker met de zoete smaak van de pompoen! Maak de soep af met een gekookt eitje en gebruik het platbrood om in de soep te dopen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Eieren
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Peen

2 stuk(s)

Bosui

150 gram

Pompoenblokjes

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3443 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten110 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout5.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

peen
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de peen in plakken.

ui
2

Snijd de lente-ui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

bakken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de peen, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige lente-ui 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel ¾ bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 – 16 minuten zachtjes koken.

ei
4

Breng ondertussen het ei aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.

5

Verwarm ondertussen de Libanese platbroden in een droge koekenpan op middelhoog vuur, 30 seconden per kant. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de lente-ui. Serveer met de platbroden.