Pompoenbox | 3-gangen menu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pompoenbox | 3-gangen menu

4 porties | Pompoensoep, tagliatelle met pompoen-roomsaus en appel-peer galette

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Spelt
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
oventijd1 uur 20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Verse tijm

100 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Flespompoen

80 gram

Serranoham

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

600 gram

Pompoenblokjes

1

Tomatenpuree

20 gram

Verse salie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Rucola

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Sjalot

120 gram

Semi-gedroogde tomaten

1 stuk(s)

Rode peper

500 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

1 roll(s)

Bladerdeeg

1 stuk(s)

Peer

2 stuk(s)

Appel

40 gram

Rietsuiker

1 tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1200 ml

Kokend water

1 naar smaak

Peper en zout

6.5 el

Olijfolie

3 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)9132 kJ
Energie (kcal)2183 kcal
Vetten91.3 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten270.3 g
waarvan suikers64 g
Vezels35.2 g
Eiwitten61.3 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Staafmixer
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Grote kom
Saladekom
Pan met deksel

Instructies

1
  • Kook 300 ml water per persoon. Pers de knoflookteen, of snijd fijn. Snipper de ui (zie Tip). Ris de blaadjes van de verse tijm. 
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten. Voeg de pompoen en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het water toe. Dek de pan af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 

Tip: Voor de soep gebruik je de helft van de knoflook en ui. De andere helft gebruik je voor het hoofdgerecht!

2
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes in 6 - 8 minuten tot knapperige croutons. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg 2/3 van de crème fraîche toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep de soep in kommen of diepe borden. Verdeel de overige crème fraîche over de kommen.
  • Garneer de soep met de croutons en overige verse tijm. 
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de flespompoen met een dunschiller. 
  • Halveer de flespompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de flespompoen in halve manen van 2 cm dik. 
  • Meng de pompoen met 2 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 35 - 40 minuten in de oven en draai halverwege om. 
  • Snijd de rode peper fijn. Haal de pompoen uit de oven en bewaar tot de volgende stap. 
4
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, rode peper en knoflook toe en fruit 4 - 6 minuten. Voeg de tomatenpuree en Siciliaanse kruiden toe aan de pan en bak 2 - 4 minuten.
  • Voeg de smaakmakers samen met de helft van de pompoen en de kookroom toe aan een grote kom. Voeg 250 ml warm water toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout en 3 el witte balsamicoazijn. 
  • Snipper vervolgens de sjalot en halveer de gedroogde tomaten. Meng 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing een saladekom. 
  • Voeg de rucola en sjalot toe en garneer met de gedroogde tomaten en pompoenpitten. 
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Scheur de serranoham in stukken en pluk de blaadjes van de salie. Voeg toe aan de koekenpan en bak in 5 - 7 minuten knapperig. 
  • Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Voeg de tagliatelle to en kook 3 - 5 minuten en giet af.
  • Voeg de tagliatelle toe aan de pompoen-roomsaus en meng goed. Verdeel over vier diepe borden. 
  • Garneer met de overige pompoen, de serranoham, salie en feta. Serveer met de rucolasalade. 

 

 

6
  • Schil de appels en peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het fruit in dunne plakken. 
  • Verhit 2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het fruit samen met de suiker en 1 tl kaneel toe aan de pan. Bak 5 - 7 minuten en laat vervolgens afkoelen. 
  • Verhit ondertussen de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel het fruit over het deeg. Vouw de randen 2 cm naar binnen over de vulling heen. 
  • Bak de galette 20 - 25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Serveer direct (zie Tip). 

 

Tip: De galette is ook gemakkelijk van tevoren te maken!