Varkenshaas in zwartepepersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en komkommer-appelsalade met pompoenpitten

.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Zwarte-pepersaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

40 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2878 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten57.1 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels9.1 g
Eiwitten35.2 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Varkenshaas bakken
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 7 minuten rondom bruin.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Voeg het overige roomboter toe aan één kant van de pan. Voeg de ui toe en bak deze nog 5 minuten mee.
  • Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot het serveren. Haal de ui uit de pan en bewaar apart.
Aardappelen bakken
2
  • Verhit de zwarte-pepersaus in dezelfde pan 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 9 minuten. Haal het deksel van de pan en bak nog 4 minuten.
  • Voeg in de laatste minuut 3/4 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in plakjes.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout naar smaak.
  • Voeg de rucola, veldsla, appel en komkommer toe aan de kom en meng goed.
Serveren
4
  • Serveer de varkenshaas op de borden. Verdeel de zwarte-pepersaus en ui erover.
  • Leg de krieltjes ernaast.
  • Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.