Premium gourmetbox - Pasen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Premium gourmetbox - Pasen

Premium gourmetbox - Pasen

Complete box met feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Allergenen :
Gerst
Rogge
Tarwe
Schaaldieren
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Soja
Walnoten
Mosterd
Pinda's
Sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat Gerst, Rogge, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Selderij, Sesamzaad, Soja, Eieren, Melk (inclusief lactose))

250 gram

Ongezouten boter

20 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

8 stuk(s)

Wildzwijnburger

4 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

80 gram

Pikante uienchutney

160 gram

Gemarineerde garnalen

(Bevat Schaaldieren)

3 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Aardappelblokjes

½ pak(ken)

Koekjesdeeg chocolade

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

120 gram

Whiskeysaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Courgette

125 gram

Champignons

120 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

2 stuk(s)

Peer

100 gram

Kipsatéblokjes

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Kogelbiefstuk

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

40 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Barbecuesaus

(Bevat Mosterd)

40 gram

Truffeltapenade

75 gram

Bieten-tortillachips

80 gram

Avocadodip

30 gram

Gesneden jalapeño's

100 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Varkenshaaspuntjes

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

4 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)12118 kJ
Energie (kcal)2896 kcal
Vetten170.4 g
waarvan verzadigd41.8 g
Koolhydraten222.7 g
waarvan suikers88.6 g
Vezels23.1 g
Eiwitten106.6 g
Zout11.5 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Kom
Grote kom

Instructies

1

Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen.


Bakken (aan tafel):

Bak de aardappelblokjes in een pannetje goudbruin en gaar. Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de gril tot de kaas gesmolten is.

2

Voorbereiden:

Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in kleine blokjes en verdeel over twee kommen. Pers 1 knoflookteen of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Voeg aan een kom de verse kruiden, 1 teentje knoflook en verse kruiden toe. Meng met een vork tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg aan de andere kom de truffeltapenade toe. Meng met een vork tot een truffelboter. Bak ondertussen de baguette 12 - 15 minuten in de oven.


Serveren (aan tafel):

Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruiden- en truffelboter.

3

Voorbereiden:

Snijd de courgette en paprika in reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Meng in een grote kom 1/2 zakje bbq rub en 2 el olijfolie. Voeg de courgette en paprika toe aan de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot verder gebruik. Bewaar de champignons in een apart schaaltje in de koelkast.


Bakken (aan tafel):

Verhit 1/2 el bakboter op de gourmet. Bak de courgette en paprika op de plaat tot ze gaar zijn. Serveer met de feta. Verwarm 1 tl kruidenboter in een pannetje en bak de champignons tot ze gaar zijn. Voeg naar smaak wat raclettekaas toe aan het pannetje.

Tip: (s) Let op: de BBQ rub is een beetje pittig. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder, of houd een schaaltje groenten zonder kruiden apart.

4

Vlees voorbereiden:

  • Snijd de biefstuk in blokjes van 3 cm. Pers 1 knoflookteen of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook en 1/4 zakje Italiaanse kruiden met de biefstuk en 1 el olijfolie per persoon. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. Herhaal deze stap ook voor de varkenshaaspuntjes. Snijd de worsten in stukjes van 3 cm. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik. Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat in een kleine sauspan of steelpan op laag vuur.


Vis voorbereiden:

Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm. Meng in een kom met de knoflook, gember, rode peper, zoete Aziatische saus en ketjap. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.


Bakken (aan tafel):

Bak het vlees, de zalm en de garnalen tot het gaar is. Serveer de kipsatéblokjes met de satésaus. Serveer de hamburgers met de uienchutney. Serveer het overige vlees met de whiskey- en barbecuesaus.

5

Voorbereiden:

Snijd de helft van de cherrytomaten in kwarten. Voeg de andere helft toe aan een kommetje en zet op tafel.


Bakken (aan tafel):

Voeg een handjevol tortillachips toe aan een pannetje. Verdeel de geraspte kaas, jalapeño's en tomaat erover en bak tot de kaas is gesmolten. Serveer met de avocadodip.

6

Voorbereiden:

Schil of was de peren. Verwijder het klokhuis en snijd de peren in kleine blokjes. Meng de blokjes in een grote kom met 1/2 zakje kaneel en de walnootstukjes. Verkruimel het koekdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip).


Bakken (aan tafel):

Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bak tot de peren gaar zijn. Bedek met een laagje verkruimeld koekdeeg en bak tot het koekdeeg bruin kleurt. Laat de crumble even afkoelen, zodat het koekdeeg hard kan worden. Serveer met een lepel Griekse yoghurt.

Tip: Bewaar het koekdeeg tot je het gaat verkruimelen in de koelkast. Dat maakt het verkuimelen makkelijker. Je gebruikt maar de helft van het koekdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken.