Flammkuchen met pompoen en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met pompoen en witte kaas

Flammkuchen met pompoen en witte kaas

met verse kruiden en balsamicocrème

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Flespompoen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

1.5 tl

Paprikapoeder

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Bloem

1 el

Water voor saus

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2973 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten24.6 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten99.4 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels10.3 g
Eiwitten21.4 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Pompoen voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.
  • Snijd de onderkant pompoen in halve maantjes. Snijd de hals van de pompoen in staafjes van 1 cm dik.
  • Meng in een grote kom alle pompoen met het paprikapoeder, de olijfolie en bloem. Zorg ervoor dat de pompoen volledig bedekt is.
Pompoen roosteren
2
  • Leg de pompoen op een met bakplaat met bakpapier.
  • Rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de Midden-Oosterse kruidenmix en 1 el water per persoon.
Flammkuchen maken
3
  • Besmeer de flammkuchen met de gekruide roomkaas. Verdeel de ui eroverheen.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.
  • Verkruimel de witte kaas erboven en bak nog 5 minuten verder.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Serveren
4
  • Beleg de flammkuchen met de helft van de pompoen en garneer met de verse kruiden en balsamicocrème.
  • Serveer de overige pompoen ernaast. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met mayonaise naar smaak om in te dippen.

Weetje: Wist je dat vitamine A een belangrijke rol speelt in ons vermogen om te kunnen zien in het schemerdonker en goed is voor de gezondheid van je huid, haar en nagels?