Pumpkin Soup
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Allergenen :
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Verse tijm

600 gram

Pompoenblokjes

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

100 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1200 ml

Kokend water

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2040 kJ
Energie (kcal)488 kcal
Vetten36.1 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten28.3 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels13.2 g
Eiwitten9.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Staafmixer of blender
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng het water aan de kook.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Ris de blaadjes van de verse tijm. 
Soep maken
2
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten.
  • Voeg de pompoenblokjes en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe.
  • Dek de pan af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 
Croutons maken
3
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes in 6 - 8 minuten tot knapperige croutons. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg 2/3 van de crème fraîche toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Schep de soep in kommen of diepe borden.
  • Verdeel de overige crème fraîche over de kommen.
  • Garneer de soep met de croutons en de overige verse tijm.