Quesadilla is een typisch Mexicaans gerecht waarbij twee tortilla’s op elkaar worden geplaatst met daartussen kaas. Door het Libanese platbrood krijgt dit recept een Midden-Oosters tintje. De amandelen, afkomstig uit Californië, zorgen voor extra veel vitamine E.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Tomaat
5 stuk(s)
Radijs
1 takje(s)
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Citroen
40 gram
Andijvie en radicchio
20 gram
Amandelen
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
1 blik(ken)
Tomatenpuree
1 tl
Gedroogde oregano
2 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
50 gram
Geraspte gruyère
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat en radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein. Hak de dille fijn. Pers de citroen uit.
Meng de eikenbladslamelange met de radijs en het fijngesneden radijsblad in een saladekom.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.
Meng de tomatenpuree met de knoflook en oregano in een kom. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de tomatenpuree 2 minuten op middelhoog vuur.
Smeer het platbrood in met de tomatenpuree en beleg een helft met tomaat en gruyère. Bestrooi met peper en zout en vouw het platbrood dubbel. Herhaal dit met de overige platbroden.
Leg de platbroden op een bakplaat en bak 5 minuten in de oven. Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon, dille, peper en zout en voeg toe aan de saladekom.
Snijd de quesadilla’s in kwarten en verdeel over de borden. Serveer met de salade.