We halen de klassiekers boven. Een quiche lorraine met de zure room twist ipv slagroom!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
30 gram
Spekreepjes
1 stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 snufje
Nootmuskaat
4 stuk(s)
Ei
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Biologische zure room
1 roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
15 gram
Rucola en veldsla
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het spek in 5 - 6 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen. Snipper de ui. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.
Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Bak de ui, de knoflook en de prei 6 - 7 minuten.
Meng in een grote kom 1 ei per persoon met de kaas, de zure room, de prei, het spek en een snuf nootmuskaat per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het bladerdeeg over een quichevorm of ovenschaal met bakpapier. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Giet het prei-spekmengsel in het bladerdeeg en bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar in de oven.
Meng vlak voor serveren in een saladekom per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn met de slamix. Breng op smaak met peper en zout..
Serveer de quiche met de salade ernaast.