topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas

We halen de klassiekers boven. Een quiche lorraine met de zure room twist ipv slagroom!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 snufje

Nootmuskaat

4 stuk(s)

Ei

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

15 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3574 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten55.1 g
waarvan verzadigd29.4 g
Koolhydraten68.3 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels11.6 g
Eiwitten18.1 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Grote kom
Bakpapier
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het spek in 5 - 6 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen. Snipper de ui. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Prei bakken
2

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Bak de ui, de knoflook en de prei 6 - 7 minuten.

Mengen
3

Meng in een grote kom 1 ei per persoon met de kaas, de zure room, de prei, het spek en een snuf nootmuskaat per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Quiche maken
4

Verdeel het bladerdeeg over een quichevorm of ovenschaal met bakpapier. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Giet het prei-spekmengsel in het bladerdeeg en bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar in de oven.

Salade maken
5

Meng vlak voor serveren in een saladekom per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn met de slamix. Breng op smaak met peper en zout..

Serveren
6

Serveer de quiche met de salade ernaast.