Quiche Lorraine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Quiche Lorraine

with bacon and puff pastry | sharing

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

200 gram

Spekreepjes

5 snufje

Nootmuskaat

75 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5824 kJ
Energie (kcal)1392 kcal
Vetten104.4 g
waarvan verzadigd54.2 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels5.4 g
Eiwitten49.7 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Mengkom
Ovenschaal

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C.
  • Heat a clean frying pan over medium-high heat and fry the bacon lardons for 5 - 6 minutes.
  • Set aside when done to cool.  
2
  • Combine the eggs with the cream in a large mixing bowl, then season with salt and pepper. 
  • Grate the nutmeg and add to the mixture. 
3
  • Line a tin or oven dish with the puff pastry (including its paper).
  • Pierce the bottom of the pastry with a fork several times.
  • Fill the pastry with the egg mixture and layer the bacon on top. Sprinkle over the cheese.
  • Bake the quiche in the oven for 30 - 35 minutes, or until fully cooked and the top has begun to turn golden brown. 
4
  • Cut the quiche into slices and serve on plates.