Quiche met broccoli, cherrytomaten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche met broccoli, cherrytomaten en feta

Quiche met broccoli, cherrytomaten en feta

met tijm en oregano

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Ei

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Rode cherrytomaten

1 roll(s)

Quichedeeg

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)991 kcal
Energie (kJ)4145 kJ
Vetten68.1 g
waarvan verzadigd32.4 g
Koolhydraten74.1 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels6.6 g
Eiwitten17.5 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes (zie TIP). Snijd de ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let op: de broccoli moet straks in de quiche, dus zorg ervoor dat de roosjes niet te groot zijn.

Broccoli koken
2

Kook de broccoli, afgedekt, in 3-4 minuten half-gaar in de pan met deksel.

Ui bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 4-5 minuten aan.

Vulling maken
4

Meng in een kom de eieren, de slagroom, de gedroogde oregano en de tijm. Verbrokkel de feta erboven en roer erdoor. Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout. Halveer de cherrytomaten.

Quiche maken
5

Vet een bakvorm of ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon en bekleed deze met de benodigde hoeveelheid quichedeeg (zie TIP). Leg de broccoli, gehalveerde cherrytomaten en gebakken ui op het quichedeeg. Giet het ei-fetamengsel over de groente. Bak de quiche 30-35 minuten in de oven, of tot hij gaar is.

Tip: Je kun ook eerst wat bakpapier in de ovenschaal leggen en daar het quichedeeg overheen leggen, in plaats van de schaal in te vetten. Zo haal je de quiche er straks gemakkelijk uit.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden.