Fourme d'Ambert is een milde en romige blauwe kaas ontstaan in het Franse dorpje Ambert in de Auvergne.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
100 gram
Spruiten
1 stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Pikante uienchutney
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe, Gluten)
1.52 stuk(s)
Ei
5 gram
Walnootstukjes
40 gram
Fourme d'Ambert
0.17 zakje(s)
Gedroogde tijm
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spruiten. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de spruiten en laat eventuele kleinere spruiten heel. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om. Voeg daarna de knoflook, uienchutney en 1/2 tl tijm per persoon toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten.
Tip: Schep het uienmengsel eventueel uit de pan, zodat het goed afgekoeld is voordat je het met het ei mengt.
Kook ondertussen de spruiten 4 - 5 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Tip: Spruitjes zijn bijzonder rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.
Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met roomboter of olie en verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.
Kluts in een kom de eieren en meng de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruiten over de bodem van de quiche en giet het eimengsel eroverheen. Verkruimel de Fourme d'Ambert en de walnootstukjes eroverheen. Bak de quiche 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Fourme d'Ambert heeft een natuurlijke korst die je gewoon kunt eten; eraf snijden is dus niet nodig.
Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.