Mafaldine met biefstukreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mafaldine met biefstukreepjes

Mafaldine met biefstukreepjes

met Grana Padanovlokken, courgette en cherrytomaten

Mafaldine wordt ook wel reginette genoemd, wat 'kleine koninginnen' betekent in het Italiaans. Deze pastavorm is vernoemd naar Mafalda van Savoye, een Italiaanse prinses uit het begin van de twintigste eeuw.

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Aglio e olio

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3281 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten76.7 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels5.5 g
Eiwitten40.2 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Saus maken
2
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de courgette in halve maantjes. Halveer de cherrytomaten.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de groenten 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukreepjes 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de biefstukreepjes, de aglio e olio (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de pasta toe aan de pan met groenten. Meng alles goed en bak nog 1 minuut.
  • Voeg eventueel extra kookvocht toe als de saus te droog is.
  • Breng op smaak met ruim peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de Grana Padanovlokken.