Tortilla's met krokante kip en aardappelpartjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met krokante kip en aardappelpartjes

Tortilla's met krokante kip en aardappelpartjes

met honingmosterddressing en salade

Nieuw ingrediënt in je box! De knapperige kipschnitzel. De Oranjehoen kip eet lokaal kringloopvoer en leeft op een energieneutrale boerderij. Verantwoord genieten dus.

In dit recept gebruik je de magnetron om nog sneller te kunnen koken! Hiervoor heb je een magnetronbestendige kom of bak nodig. De meeste glazen en aardewerken schalen kunnen gewoon in de magnetron. Controleer wel even of deze echt magnetronbestendig zijn. Dit zie je onderop je servies aan het 'microwave-safe'-icoon. Let op: gebruik nooit aluminum(folie) of metaal in de magnetron.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

1 stuk(s)

Oranjehoen krokante kipschnitzel

(Bevat Tarwe, Gerst)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3929 kJ
Energie (kcal)939 kcal
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten106.3 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels12.3 g
Eiwitten33.3 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Vork
Hittebestendige kom
Vershoudfolie
Koekenpan
Saladekom
Fat

Instructies

Voorbereiden
1

Voeg de aardappelpartjes toe aan een grote kom die geschikt is voor de magnetron. Voeg per persoon: 1/4 el roomboter en 1 el water en dek af met vershoudfolie. Laat 4 - 5 minuten op hoog vermogen in de magnetron garen, of tot ze zacht zijn als je er met een vork in prikt (zie Tip).

Tip: Geen magnetron? Geen probleem! Bak de aardappelen 8 - 10 minuten, voeg dan de ui toe en bak nog 5 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden voor de tortilla's.

Groenten snijden
2

Verwijder voorzichtig het vershoudfolie (pas op voor stoom). Giet het overige vocht af en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de komkommer in halve maantjes en de tomaat in partjes. Snijd de sla fijn.

Aardappelen bakken
3

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de aardappelpartjes en ui 4 - 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip). Meng het paprikapoeder erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bak dan alle aardappelen, maar gebruik 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Schnitzel bakken
4

Verhit ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de koekenpan heet is, de schnitzel toe en bak 3 - 4 minuten per kant. Snijd de schnitzel vlak voor het serveren in dunne reepjes.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de mayonaise, mosterd en honing met de helft van de kaas. Voeg de sla, tomaat en komkommer toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla's op een bord en zet 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand tot warm en zacht (zie Tip).

Tip: Geen magnetron? Geen probleem! Verdeel de tortilla's over een bakplaat met bakpapier en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met een deel van de salade, aardappelen en ui, samen met de schnitzelreepjes en de overige kaas. Serveer de overige salade en aardappelen ernaast met extra mayonaise naar smaak.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!