Kabeljauw in ponzu-botersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw in ponzu-botersaus

Kabeljauw in ponzu-botersaus

met sweet-chilistamppot, amchoi en courgette

De kabeljauw is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst, vandaar het duurzame MSC-keurmerk.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Soja
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

10 gram

Ponzu

(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Amchoi

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2183 kJ
Energie (kcal)522 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten47.4 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels10.7 g
Eiwitten27.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Aardappelstamper
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Was of schil de wortel en aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Kook de groenten 12 - 15 minuten in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Stamp met een aardappelstamper de groenten met de zoet-pittige chilisaus, een scheutje kookvocht en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes. Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en amchoi 4 - 6 minuten.
  • Verhoog het vuur, voeg de Koreaanse kruiden toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de vis 2 - 3 minuten op een kant. Draai de vis om en bak nog 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bewaar de koekenpan met het bakvet voor de ponzu-botersaus.

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Serveren
4
  • Verdeel de stamppot over de borden.
  • Leg de vis en de groenten erbovenop.
  • Voeg de ponzu toe aan de koekenpan van de vis en meng goed met het bakvet.
  • Besprenkel de vis met de ponzu-botersaus.