Raspberry Cheesecake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Raspberry Cheesecake

Raspberry Cheesecake

with lemon and speculaas pieces | sharing

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

125 gram

Frambozen

180 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

300 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

80 gram

[Plantaardige] roomboter

4 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4586 kJ
Energie (kcal)1096 kcal
Vetten70.9 g
waarvan verzadigd46.3 g
Koolhydraten89.2 g
waarvan suikers55.3 g
Vezels3.3 g
Eiwitten22.9 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Steelpan
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Mengkom
Handmixer

Instructies

1
  • Crush the speculaas pieces in a food processor until you get fine crumbs (see Tip)
  • Melt the butter in a saucepan and mix in the crushed speculaas. 
  • Add the mixture to a 24cm cake tin and press down firmly with the back of a spoon to form the base layer. 
  • Cool the speculaas base in the fridge until the filling is ready. 

Tip: You can also add the speculaas pieces to a ziplock bag and crush them with a rolling pin. 

2
  • Preheat the oven to 170°C. 
  • Zest the lemon. 
  • Add the cream cheese, eggs and sugar to a mixing bowl. 
  • Use a handheld mixer to mix the ingredients into a light consistency and then mix in 1 tsp of lemon zest.
3
  • Spread the filling over the base.
  • Use the raspberries to make a heart shape on top of the filling. 
  • Transfer the cheesecake to the oven and bake for 45 - 50 minutes. 
4
  • Let the cheesecake cool down to room temperature. 
  • Serve the cheesecake in slices.