Ravioli met beurre blanc en gemarineerde kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli met beurre blanc en gemarineerde kabeljauw

Ravioli met beurre blanc en gemarineerde kabeljauw

met geroosterde broccoli en sojabonen

De kabeljauw in jouw box is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst. Vandaar ook dat deze vis het duurzame MSC-keurmerk heeft.

Labels:
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

3 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

10 gram

Walnootstukjes

140 gram

Ravioli gevuld met tuinbonen

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Beurre blanc

25 gram

Sojabonen

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)816 kcal
Energie (kJ)3416 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers5 g
Vezels9.8 g
Eiwitten45 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 5 - 7 minuten. Haal van het vuur, giet af en doe terug in de pan.

Marineren
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de dille fijn. Meng in een kom per persoon 1 el olijfolie, de helft van de dille, de helft van de knoflook, peper en zout. Pers 1/4 citroen per persoon uit boven de kom en leg de kabeljauw in de marinade. Zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren.

Broccoli roosteren
3

Meng de broccoli met 1/2 el olijfolie per persoon, de overige knoflook en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli in 15 – 20 minuten beetgaar in de oven. De topjes van de broccoli mogen donker worden voor een nootachtige smaak. Schep halverwege om. Leg de laatste 3 - 4 mintuen de walnootstukjes bij op de bakplaat.

Ravioli koken
4

Kook ruim water in een pan met deksel voor de verse ravioli. Kook de verse ravioli, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Het is niet erg als de ravioli afkoelt. Snipper ondertussen de ui fijn.

Kabeljauw bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en haal de kabeljauw uit de koelkast. Leg de kabeljauw in de koekenpan, giet de marinade erover en voeg de ui toe. Bak de kabeljauw 2 - 3 per kant. Haal de kabeljauw uit de pan en schenk nu de beurre blanc bij de ui. Voeg ook de gekookte ravioli toe en verhit nog 2 minuten, maar laat niet koken. Meng de sojabonen erdoor.

Serveren
6

Verdeel de ravioli over de borden. Schenk de beurre blanc eroverheen. Leg de broccoli eromheen en de kabeljauw bovenop de ravioli. Garneer met de overige dille en de walnootstukjes.