Wist je dat de onderkant van prei het lekkerste smaakt? Snijd het kontje eraf en snijd de rest in ringen. Haal de buitenste bladeren en het bovenste stukje eraf. Dit is namelijk een stuk taaier en bevat niet veel smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
140 gram
Ravioli gevuld met tuinbonen
(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Prei
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
200 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve maantjes. Snipper de ui. Snijd de prei in halve ringen.
Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette 2 - 3 minuten. Voeg de ui en prei toe en bak nog 5 - 6 minuten.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken (zie Tip). Breng op smaak met peper.
Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.
Voeg de kookroom en de helft van de blauwe-kaasblokjes toe aan de steelpan en kook het geheel nog 2 - 3 minuten. Meng de roomsaus door de groenten.
Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de ravioli over en bedek de ravioli met de overige saus. Maak eventueel meerdere laagjes. Verkruimel de overige blauwe-kaasblokjes erover. Bak het geheel 15 - 18 minuten in de oven.
Laat voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de saus steviger wordt. Verdeel de ravioli over de borden.