Ravioli met blauwekaassaus en walnoot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli met blauwekaassaus en walnoot

Ravioli met blauwekaassaus en walnoot

met broccolini, peultjes en een frisse salade

De verse ravioli in dit recept wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek - met speciaal gemalen Italiaans meel en een originele vulling van aardappel, doperwt en peterselie.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse krulpeterselie

20 gram

Fourme d'Ambert

10 gram

Walnootstukjes

100 gram

Broccolini

50 gram

Peultjes

100 ml

Biologische slagroom

140 gram

Ravioli met aardappel, doperwten en peterselie

20 gram

Salademix met zonnebloemscheuten

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Bloem

1 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1035 kcal
Energie (kJ)4330 kJ
Vetten72 g
waarvan verzadigd35 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.7 g
Eiwitten25 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan
Koekenpan met deksel
Steelpan
Schuimspaan
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen vervolgens in partjes. Snijd de krulpeterselie grof. Snijd de fourme d'Ambert in kleine blokjes.

Roosteren
2

Verhit een koekenpan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de ravioli. Verkruimel het bouillonblokje erboven en houdt op laag vuur warm tot stap 5.

Groenten stoven
3

Verhit in dezelfde koekenpan met deksel de olijfolie. Bak de knoflook, broccolini, peultjes en de helft van de ui 2 minuten aan. Voeg 2 el water per persoon toe en laat, afgedekt 10 - 12 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig om en verlaag eventueel het vuur of voeg meer water toe als dit te hard gaat. Haal vervolgens het deksel van de pan, voeg de citroenrasp toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
4

Verhit de roomboter in een steelpan en fruit de overige ui 2 minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Blus al roerende af met ongeveer 2 el van de bouillon uit de pan. Schenk de slagroom erbij en breng aan de kook. Roer de fourme d'Ambert erdoor en verwarm tot de kaas is gesmolten en de saus is ingedikt. Verlaag het vuur als dit te snel gaat. Breng op smaak met peper en zout.

Ravioli koken
5

Kook ondertussen de ravioli 4 - 6 minuten in de pan met bouillon. Haal daarna voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Voeg de salademix toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de ravioli over diepe borden en schenk de blauwekaassaus eroverheen. Bestrooi met de walnootstukjes en de krulpeterselie. Serveer met de salade en de broccolini met peultjes. Garneer een partje citroen.