topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli met tuinbonen

Ravioli met tuinbonen

met saus van gekruid gemengd gehakt en groentemix

Verse ravioli van De Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid - met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van tuinbonen en ricotta.

Labels:
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

140 gram

Ravioli gevuld met tuinbonen

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

200 gram

Italiaanse groentemix

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)830 kcal
Energie (kJ)3474 kJ
Vetten44.7 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten61.7 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels10.3 g
Eiwitten42.2 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd het basilicum grof.
Saus maken
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg vervolgens de Italiaanse groentemix toe en bak 2 - 3 minuten met het gehakt.
  • Voeg de passata, 2 el water per persoon en de helft van het basilicum toe en laat 5 - 7 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt ook het passata-pakje vullen met een beetje water en hiervan 2 el water per persoon gebruiken. Zo neem je de laatste smaakmakers mee.

Ravioli koken
3
  • Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar.
  • Voeg de ravioli toe aan de pan met deksel.
  • Kook, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Serveren
4
  • Verdeel de ravioli over de borden.
  • Schep de saus eroverheen.
  • Garneer met de geraspte kaas en het overige basilicum.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd 300 gram groente per portie bevat? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.