Valentijnsdag red velvet truffels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Valentijnsdag red velvet truffels

Valentijnsdag red velvet truffels

om te delen | met witte chocolade

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. 


Labels:
Recept
Allergenen :
Soja
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
oventijd1 uur 20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 pak(ken)

Red velvet cakemix

(Bevat Soja, Tarwe Kan bevatten Lupine, Melk (inclusief lactose), Noten, Pinda's, Sesamzaad, Eieren, Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

50 ml

Zonnebloemolie

100 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8172 kJ
Energie (kcal)1953 kcal
Vetten93 g
waarvan verzadigd46.6 g
Koolhydraten239.2 g
waarvan suikers141 g
Vezels4.5 g
Eiwitten26.2 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Mengkom
Ovenschaal
Hittebestendige kom
Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en en vet een ovenschaal in.
  • Voeg aan een mengkom de redvelvet cakemix, eieren, zonnebloemolie en de aangegeven hoeveelheid water toe. Mix goed tot er een glad beslag ontstaat.
  • Voeg het beslag toe aan de ovenschaal.
  • Bak de cake 30 - 35 minuten in de oven.
2
  • Laat de cake compleet afkoelen. Verkruimel de cake met je handen boven een mengkom. Bewaar 2 el van de kruimels apart voor stap 3.
  • Voeg de mascarpone toe aan de kom en kneed voorzichtig door tot het een geheel is.
  • Schep 1 el van het mengsel eruit en kneed samen met je handen en rol in een balletje.
  • Herhaal deze stap tot je ongeveer 20 truffels hebt. Leg de truffels in de koelkast en laat ze minstens 30 minuten afkoelen.
3
  • Kook een laagje water in een steelpan. Leg een hittebestendige kom bovenop de pan en zorg ervoor dat deze het water niet aanraakt.
  • Voeg de witte-chocolade toe en blijf doorroeren tot het smelt.
  • Dip de truffels een voor een in de witte-chocolade.
  • Garneer de truffels met de achtergehouden kruimels.
4
  • Leg de truffels weer terug in de koelkast voor 5 minuten, of tot de chocolade hard is geworden.
  • Serveer de truffels op een serveerschaal of bewaar in een luchtdickbakje in de koelkast.