Rigatoni al forno met mozzarella en Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni al forno met mozzarella en Parmigiano Reggiano

Rigatoni al forno met mozzarella en Parmigiano Reggiano

met linzen en wortel

De naam rigatoni komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent. In dit recept bereid je deze 'al forno', wat Italiaans is voor 'uit de oven'!

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ pak(ken)

Linzen

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½

Tomatenpuree

200 gram

Passata

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

50 ml

Water voor saus

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3170 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten101.6 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels16 g
Eiwitten35 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in blokjes van maximaal 1 cm. 
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en weeg 75 g per persoon af.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.

Pasta koken
2
  • Kook de pasta 10 - 13 minuten (zie Tip). Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
  • Voeg de wortel en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. 

Tip: De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, deze gaart nog verder in de oven.

Saus bereiden
3
  • Voeg de passata, de Siciliaanse kruiden en per persoon: 50 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe.
  • Draai het vuur laag en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten stoven (zie Tip).
  • Voeg in de laatste 2 minuten de linzen toe en kook mee. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt. Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.

Serveren
4
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano en mozzarella met een grove rasp.
  • Giet de tomatensaus over de pasta in de ovenschaal. Voeg de helft van beide kazen toe en meng goed door.
  • Bestrooi met de overige kaas en bak 10 minuten in de oven. 
  • Verdeel de pasta over de borden.