De naam rigatoni komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent. In dit recept bereid je deze 'al forno', wat Italiaans is voor 'uit de oven'!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ pak(ken)
Linzen
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
90 gram
Rigatoni
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
½
Tomatenpuree
200 gram
Passata
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
¼ el
Olijfolie
50 ml
Water voor saus
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.
Tip: De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, deze gaart nog verder in de oven.
Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt. Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.