Receptontwikkelaar Chiara: "De Italiaanse keuken is een van mijn favoriete keukens: eenvoudige gerechten met vaak weinig ingrediënten. In dit recept gebruik je linzen in plaats van gehakt. Je gratineert de pasta in de oven ('al forno'), met 2 soorten kaas!"
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ pak(ken)
Linzen
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
90 gram
Rigatoni
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
½
Tomatenpuree
200 gram
Passata
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
2.5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
¼ el
Olijfolie
50 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.
Tip: De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, deze gaart nog verder in de oven.
Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt. Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.