Rijke pasta met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijke pasta met Mexicaanse twist

Rijke pasta met Mexicaanse twist

met chorizo, gehakt, cheddar en koriander

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Labels:
Extra groente
Familie
+ Gratis Storytel
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

25 gram

Chorizoblokjes

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

70 gram

Mais in blik

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1031 kcal
Energie (kJ)4314 kJ
Vetten49.7 g
waarvan verzadigd22.1 g
Koolhydraten90.1 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels7.4 g
Eiwitten52.2 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Gehakt bakken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt, de chorizoblokjes en de Mexicaanse kruidenmix toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Saus maken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3
  • Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan (zie Tip).
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
  • Snijd de koriander grof.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de zure room erbovenop.
  • Garneer met de overige belegen kaas, de cheddar en de verse koriander.