Rijst met pinda-kokosgroenten en zoetzure radijs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijst met pinda-kokosgroenten en zoetzure radijs

Rijst met pinda-kokosgroenten en zoetzure radijs

Dit gerecht is een mix van zoet, romig en knapperig. De zoetzure radijs, romige kokosmelk en knapperige pinda’s komen allemaal samen. De pindakaas en de kokosrasp zorgen voor een een Indo-nesisch tintje.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Pandanrijst

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

7 stuk(s)

Radijs

1 cm

Verse gember

50 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

200 gram

Groentemix

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3125 kJ
Energie (kcal)747 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels10 g
Eiwitten15 g
Zout0.3 g

Instructies

Roer de kokosrasp door de rijst
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de kokosrasp door de rijst en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de radijs in plakken. Meng de radijs met de witte wijnazijn en honing in een kom en zet apart.

3

Schil de gember en snijd fijn. Roer 2 el kokosmelk per persoon met de pindakaas los in een kom.

Bak de groentemix
4

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember en de groentemix 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de overige kokosmelk toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten op middellaag vuur.

Voeg het pindakaas-kokosmengsel toe aan de wok of hapjespan met deksel
5

Voeg het pindakaas-kokosmengsel toe aan de wok of hapjespan met deksel, bak nog 1 minuuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de gezouten pinda’s en serveer met de zoetzure radijs en kokosrasp
6

Verdeel de kokosrijst en groenten over de borden. Garneer met de gezouten pinda’s en serveer met de zoetzure radijs en kokosrasp.