Dit gerecht is een mix van zoet, romig en knapperig. De zoetzure radijs, romige kokosmelk en knapperige pinda’s komen allemaal samen. De pindakaas en de kokosrasp zorgen voor een een Indo-nesisch tintje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Pandanrijst
10 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
7 stuk(s)
Radijs
1 cm
Verse gember
50 ml
Kokosmelk
½ stuk(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's)
200 gram
Groentemix
(Kan bevatten Selderij)
15 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
2 el
Wittewijnazijn
1 tl
Honing
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de kokosrasp door de rijst en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de radijs in plakken. Meng de radijs met de witte wijnazijn en honing in een kom en zet apart.
Schil de gember en snijd fijn. Roer 2 el kokosmelk per persoon met de pindakaas los in een kom.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember en de groentemix 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de overige kokosmelk toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten op middellaag vuur.
Voeg het pindakaas-kokosmengsel toe aan de wok of hapjespan met deksel, bak nog 1 minuuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kokosrijst en groenten over de borden. Garneer met de gezouten pinda’s en serveer met de zoetzure radijs en kokosrasp.