Rijstbowl met avocado en een gebakken ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstbowl met avocado en een gebakken ei

Rijstbowl met avocado en een gebakken ei

met bonen, mais en gemarineerde tomaten

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Witte langgraanrijst

⅓ blik(ken)

Bonen

60 gram

Mais

0.36 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4008 kJ
Energie (kcal)958 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers13 g
Vezels15 g
Eiwitten31 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan met deksel
Vergiet
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Bakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet en spoel ze af. Snipper de sjalot. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan en bak de sjalot en Mexicaanse kruiden 1 minuut. Voeg de mais en bonen toe aan de kruiden en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om.

Snijden
2

Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in parten.Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Meng in een kleine kom de zure room met de helft van het paprikapoeder. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.

Tomaat marineren
3

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de tomaat, de knoflook en het overige paprikapoeder in een kleine kom met per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast.Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
4

Bak de rijst en de helft van de koriander 1 - 2 minuten mee met de bonen en de mais. Voeg wat extra vierge olijfolie toe naar smaak. Verdeel het rijstmengsel over de borden. Serveer met het spiegelei, de avocado en de gemarineerde tomaat. Garneer met de overige koriander, de zure-room-paprikadressing en de partjes limoen.