Rijstbowl met speklap en Koreaanse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstbowl met speklap en Koreaanse kruiden

Rijstbowl met speklap en Koreaanse kruiden

met zoetzure wortel en taugé

Een heerlijke balans tussen zoet, zout en zuur, de Aziatische keuken kan het! In dit gerecht combineer jij het zoute spek met zoete sojasaus en zoetzure wortel.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Speklap

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Wortel

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Taugé

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Radicchio en romaine

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3537 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten41.1 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten85.4 g
waarvan suikers22.1 g
Vezels5.3 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de speklap in stukjes van 1 cm en meng in een kom met de helft van de knoflook en de helft van de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten marineren.

Zoetzuur maken
2

Rasp de wortel met een grove rasp. Maak in een kom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snufje zout. Meng de wortel met de dressing. Zet opzij en schep af en toe om.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.

Rijst koken
3

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.

Speklap bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui en de gemarineerde speklap 7 - 10 minuten (zie Tip). Voeg de Koreaanse kruiden toe en draai het vuur laag. Voeg dan per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe. Roer goed door tot er een saus ontstaat.

Tip: Draai het vuur iets lager indien nodig om aanbranden te voorkomen.

Taugé bakken
5

Voeg de taugé en de overige knoflook en sojasaus toe aan de koekenpan met de speklap en bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd grote stukken sla eventueel kleiner.

 

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommen. Serveer de sla, zoetzure wortel en speklap met taugé op de rijst. Besprenkel het geheel met de zoete Aziatische saus.