Rijstbowl met speklap en Koreaanse kruiden
Rijstbowl met speklap en Koreaanse kruiden

Rijstbowl met speklap en Koreaanse kruiden

met zoetzure wortel en taugé

Een heerlijke balans tussen zoet, zout en zuur, de Aziatische keuken kan het! In dit gerecht combineer jij het zoute spek met zoete sojasaus en zoetzure wortel.

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

2 piece

Pork belly

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Carrot

75 g

White long grain rice

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

50 g

Beansprouts

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Radicchio & romaine

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3537 kJ
Calories845 kcal
Fat41.1 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate85.4 g
Sugar22.1 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein30.2 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de speklap in stukjes van 1 cm en meng in een kom met de helft van de knoflook en de helft van de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten marineren.

Zoetzuur maken
2

Rasp de wortel met een grove rasp. Maak in een kom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snufje zout. Meng de wortel met de dressing. Zet opzij en schep af en toe om.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.

Rijst koken
3

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.

Speklap bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui en de gemarineerde speklap 7 - 10 minuten (zie Tip). Voeg de Koreaanse kruiden toe en draai het vuur laag. Voeg dan per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe. Roer goed door tot er een saus ontstaat.

Tip: Draai het vuur iets lager indien nodig om aanbranden te voorkomen.

Taugé bakken
5

Voeg de taugé en de overige knoflook en sojasaus toe aan de koekenpan met de speklap en bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd grote stukken sla eventueel kleiner.

 

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommen. Serveer de sla, zoetzure wortel en speklap met taugé op de rijst. Besprenkel het geheel met de zoete Aziatische saus.