Een heerlijke balans tussen zoet, zout en zuur, de Aziatische keuken kan het! In dit gerecht combineer jij het zoute spek met zoete sojasaus en zoetzure wortel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
2 piece
Pork belly
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Carrot
75 g
White long grain rice
½ piece
Onion
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
50 g
Beansprouts
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
25 g
Radicchio & romaine
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Sugar
1 tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
Water for the sauce
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de speklap in stukjes van 1 cm en meng in een kom met de helft van de knoflook en de helft van de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten marineren.
Rasp de wortel met een grove rasp. Maak in een kom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snufje zout. Meng de wortel met de dressing. Zet opzij en schep af en toe om.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.
Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui en de gemarineerde speklap 7 - 10 minuten (zie Tip). Voeg de Koreaanse kruiden toe en draai het vuur laag. Voeg dan per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe. Roer goed door tot er een saus ontstaat.
Tip: Draai het vuur iets lager indien nodig om aanbranden te voorkomen.
Voeg de taugé en de overige knoflook en sojasaus toe aan de koekenpan met de speklap en bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd grote stukken sla eventueel kleiner.
Verdeel de rijst over kommen. Serveer de sla, zoetzure wortel en speklap met taugé op de rijst. Besprenkel het geheel met de zoete Aziatische saus.