Rijstbowl met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstbowl met varkenshaaspuntjes

Rijstbowl met varkenshaaspuntjes

geïnspireerd op Koreaanse bibimbap

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op Koreaanse bibimbap. Bibimbap is een samenvoeging van twee klanken: bibim (gemixt) en bap (rijst).

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

65 gram

Champignons

100 gram

Varkenshaaspuntjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Sambal

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine basterdsuiker

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2941 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten27.7 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten72.3 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels3.9 g
Eiwitten39.5 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Pan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan. Kook de rijst 10 - 12 minuten in de pan. Laat 5 minuten nagaren.
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer.
  • Meng in een kom de komkommer met de helft van de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de helft van de knoflook met de overige wittewijnazijn, de sambal, de suiker, 1 el water per persoon en de helft van de gomasio. Bewaar apart tot serveren. 
Champignons bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 7 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Ei bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur.
  • Bak de varkenshaaspuntjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een tweede koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Serveren
4
  • Schep de rijst in een kom en verdeel de varkenshaaspuntjes, komkommer en champignons erover. Leg het spiegelei erbovenop. 
  • Garneer met de overige gomasio.
  • Besprenkel met de sambal-gomasiosaus en sojasaus, of serveer de sauzen apart.