Speciaal ingrediënt in je box! De steak van Meatier is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
50 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Wortel
100 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
2 tl
Suiker
30 ml
Wittewijnazijn
1 el
Zonnebloemolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 5 - 7 minuten. Giet af en houd apart.
Gebruik een dunschiller of kaasschaaf om de wortel in dunne linten te schaven. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Leg de wortel in de kom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Kook, als de broccoli gaar is, ruim water in dezelfde pan voor de noedels en verkruimel de aangegeven hoeveeleid van het bouillonblokje erboven. Kook de noedels 4 - 5 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Bewaar wat kookvocht. Giet af en leg de noedels terug in de pan. Besprenkel met de sesamolie. Schep goed om en houd apart.
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en broccoli 2 - 3 minuten. Voeg de noedels en de Vietnamese saus toe, schep alles goed door elkaar en voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout en houd warm op een laag vuur.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en breng op smaak met zout. Bak, als de pan goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. Snijd de munt fijn.
Snijd de steak, tegen de draad in, in plakken. Serveer de noedels en broccoli op diepe borden. Leg de wortellinten en de steak erbovenop. Garneer met de munt en gomasio.