Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met mango, taugé en gezouten pinda's

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Gerst
Eieren
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ head

Botersla

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

½ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Taugé

75 gram

Jasmijnrijst

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

250 ml

Water

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2965 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten20.5 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers28.5 g
Vezels7.2 g
Eiwitten29 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Diep bord

Instructies

Rijst bereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. 
  • Weeg de rijst af en voeg samen met 250 ml water per persoon toe aan de pan. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.
  • Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees klein.
  • Meng in een kom het sap van 1 limoenpartje per persoon met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de botersla erdoorheen.

 

Vegetarische runderstukjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. 
  • Voeg de vegetarische runderstukjes en de overige knoflook toe en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de teriyakisaus en de taugé toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Hak de pinda's grof. 

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Verdeel de botersla over diepe borden. Leg alle salade aan de ene kant van het bord.
  • Serveer de rijst aan de andere kant van het bord.
  • Leg de vegetarische runderstukjes met de saus bij de rijst en leg de mangostukjes op de salade.
  • Garneer met de pinda's.