Rillette van gerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Allergenen :
Vis
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1461 kJ
Energie (kcal)349 kcal
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten7.9 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels1.8 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Instructies

1

Snijd de ctiroen in kwarten. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens nogmaals door de lengte in kwarten. Snijd vervolgens in dunne plakken. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl citroensap en 1/2 tl suiker. Voeg de komkommer toe, meng goed door en laat minstens 10 minuten intrekken.



2

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Snijd de kleine rode ui zeer fijn. Meng in een kom de mayonaise, 2/3e van de bieslook en de rode ui. Voeg per persoon een 1/2 el citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Leg de gerookte zalmsnippers in een kom en prak fijn met een vork. Voeg 2/3e van de citroenmayonaise toe aan de zalmsnippers en meng goed.

4

Leg de zalmrillette in de vorm van een cirkel op het midden van het bord. Verdeel de zoetzure komkommer rond de rillette. Garneer met de resterende bieslook en citroenmayonaise