Risotto met buffelmozzarella en rode peper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met buffelmozzarella en rode peper

Risotto met buffelmozzarella en rode peper

met tomaat, vers basilicum en pecorino

Wist je dat de originele mozzarella di bufala gemaakt werd van de melk van zwarte waterbuffels uit een regio ten noordwesten van Napels? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Eenpansgerecht
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

2.5 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

1.5 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Risottorijst

¼ stuk(s)

Rode peper

0.56 bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)663 kcal
Energie (kJ)2774 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers6 g
Vezels4.1 g
Eiwitten22 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Groenten bereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de basilicumblaadjes grof. Snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes. Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui, knoflook, bleekselderij, olijfolie en 2 el water per persoon toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of tot ze zacht zijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan natriumarme bouillon of bereid de helft van de bouillon en vul aan met water.

Risottorijst bakken
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak al roerend 1 minuut.

Risotto bereiden
3

Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Tip: Vervang naar wens een deel van de bouillon met eenzelfde hoeveelheid witte wijn.

Pas op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet zo van of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer de rode peper apart.

Risotto afmaken
4

Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten.

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Mozzarella scheuren
5

Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en roer samen met de helft van het basilicum door de risotto. Voeg vervolgens de helft van de geraspte pecorino en peper en zout naar smaak toe en laat, afgedekt, 2 minuten staan.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de overige pecorino. Voeg naar smaak rode peper toe. Garneer met het overige basilicum.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.