Risotto met geroosterde cherrytomaten en kruidige venkel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met geroosterde cherrytomaten en kruidige venkel

Risotto met geroosterde cherrytomaten en kruidige venkel

met witte kaas, amandelen en peterselie

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Lenteknoflook

(Bevat Sulfiet)

½ stuk(s)

Venkel

½

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3139 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten36.1 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten80.6 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels8.7 g
Eiwitten21.5 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het groene en witte gedeelte van de lenteknoflook in dunne ringen. Snipper de ui fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 350 ml water (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Venkel bakken
2

Meng in een grote kom de venkel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 el tomatenpuree en 1 tl Afrikaanse kruiden. Verspreid over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Houd ruimte over voor een ovenschaal.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Risotto bereiden
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en de lenteknoflook 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Cherrytomaten bakken
4

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met per persoon: 1/2 el balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 12 - 15 minuten mee in de oven.

Afwerken
5

Hak de amandelen grof. Verkruimel de witte kaas. Haal de risotto van het vuur en roer de helft van de witte kaas erdoor. Roer 2/3 van de cherrytomaten en de overige Afrikaanse kruiden door de risotto en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de risotto in diepe borden. Leg de geroosterde venkel en overige cherrytomaten erbovenop. Garneer met de amandelen en de overige witte kaas.