Risotto met geroosterde cherrytomaten en kruidige venkel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met geroosterde cherrytomaten en kruidige venkel

Risotto met geroosterde cherrytomaten en kruidige venkel

met witte kaas, amandelen en peterselie

Wist je dat je overgebleven venkelstelen kunt gebruiken om een smaakvolle en verfrissende venkelthee te maken? Een gezonde en smakelijke manier om van elk deel van deze groente te genieten!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½

Tomatenpuree

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

350 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3211 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten38.9 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten80.3 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels15.5 g
Eiwitten21.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. 

Venkel bakken
2

Meng in een grote kom de venkel met de helft van de olijfolie, de tomatenpuree en 1 tl Afrikaanse kruiden per persoon. Verspreid over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Houd ruimte over voor een ovenschaal.

Risotto bereiden
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Cherrytomaten bakken
4

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met balsamicoazijn en de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 12 - 15 minuten mee in de oven.

Afwerken
5

Hak de amandelen grof. Verkruimel de witte kaas. Snijd de peterselie fijn. Haal de risotto van het vuur en roer de helft van de witte kaas en de helft van de peterselie erdoor. Roer 2/3 van de cherrytomaten en de overige Afrikaanse kruiden door de risotto en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de risotto in diepe borden. Leg de geroosterde venkel en overige cherrytomaten erbovenop. Garneer met de amandelen, overige witte kaas en peterselie.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.