Risotto is echt comfort food. Door het vele roeren komt het zetmeel vrij uit de rijstkorrel en dit zorgt voor het romige effect. Met de mascarpone en grana padano maak je deze risotto nog romiger. Zet het noorden van Italië op tafel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Varkensworst met citroen en tijm
¼ stuk(s)
Citroen
¼ tl
Venkelzaad
75 gram
Risottorijst
25 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
350 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd het venkelloof apart.
Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel. Bereid de bouillon. Pers het sap uit de citroen.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui, rode peper, het grootste deel van de venkel, het venkelzaad en het worstvlees toe. Bak het vlees los op hoog vuur en bak daarna, afgedekt, 10 – 15 minuten op middellaag vuur.
Meng ondertussen in een kom de overige venkel met citroensap en extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak. Voeg de risottorijst toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten op laag vuur. Voeg ⅓ van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen (zie tip). Roer regelmatig door.
Voeg zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen weer ⅓ van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Kook de risotto op laag vuur in ongeveer 15 – 20 minuten gaar (zie tip), roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water of bouillon toe om de korrel verder te garen.
Voeg de mascarpone en het grootste deel van de grana padano toe aan de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de grana padano. Serveer met de venkelsalade en garneer met het venkelloof.