Rode curry met volkoren couscous en kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rode curry met volkoren couscous en kippendij

Rode curry met volkoren couscous en kippendij

met frisse yoghurt en verse munt

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kippendijreepjes

¼ zakje(s)

Gedroogde laos

100 ml

Kokosmelk

50 gram

Volkoren couscous

2.5 gram

Verse munt

25 gram

Magere yoghurt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)639 kcal
Energie (kJ)2674 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers14 g
Vezels9.5 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Steelpan
Wok of hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Snijden
1

Breng 100 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de wortel in blokjes van 1 cm en de ui in dunne halve ringen.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Ook zijn ze rijk aan ijzer en foliumzuur -belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Curry koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur.Roerbak de kippendijstukjes samen met de laos, sperziebonen, wortel en ui 3 - 4 minuten.Voeg 50 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer door en draai het vuur middelhoog.Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de wortel en sperziebonen beetgaar zijn. Breng de curry op smaak met peper en zout.

Couscous wellen
3

Weeg de benodigde hoeveelheid couscous af.Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe.Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork.Snijd de blaadjes verse munt grof.

Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met gewone couscous niet alleen meer vezels, maar ook 3 - 5x meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.

Serveren
4

Verdeel de couscous over de borden en schep de curry erop. Garneer met de munt en de yoghurt. Breng eventueel de couscous verder op smaak met extra vierge olijfolie.

Tip: Wil je de curry extra op smaak brengen en heb je sojasaus in huis? Voeg dan 1/2 tl sojasaus per persoon toe.