Roergebakken biefstukpuntjes met babypaksoi en boekweitnoedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roergebakken biefstukpuntjes met babypaksoi en boekweitnoedels

Roergebakken biefstukpuntjes met babypaksoi en boekweitnoedels

Een Aziatisch roerbakgerecht met gember en sojasaus

De malse biefstukpuntjes zijn gesneden van de bovenbil van het Hollands Weiderund. Vind je het gemakkelijk om de biefstuk in de oven warm te houden? Verwarm de oven dan voor op 100 graden en leg de biefstuk na het bakken, ingepakt in aluminiumfolie, in de oven tot je gaat eten.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

110 gram

Biefstukreepjes

1.5 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Babypaksoi

2 stuk(s)

Bosui

75 gram

Boekweitnoedels

(Bevat Gluten)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)656 kcal
Energie (kJ)2745 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten43 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Aluminiumfolie
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Laat de biefstukpuntjes op kamertemperatuur komen en wrijf in met ⅓ van de sojasaus. Breng 500 ml water persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.

Snijd de babypaksoi klein
2

Snijd of hak ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd het witte deel en de groene bladeren van de paksoi klein en bewaar apart. Snijd de bosui in ringen en bewaar het witte en groene deel apart.

Bak de biefstukpuntjes
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de biefstukpuntjes 2 - 3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

4

Kook ondertussen de boekweitnoedels 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel met koud water af.

5

Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan en fruit de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg het witte deel van de paksoi en bosui toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg het groene deel van de paksoi en bosui, de overige sojasaus en ketjap toe en roerbak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de noedels toe
6

Voeg als laatste de noedels toe aan de wok met groenten en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de noedels en biefstukpuntjes, inclusief het bakvocht, over de borden. Garneer het gerecht met het sesamzaad.