De malse biefstukpuntjes zijn gesneden van de bovenbil van het Hollands Weiderund. Vind je het gemakkelijk om de biefstuk in de oven warm te houden? Verwarm de oven dan voor op 100 graden en leg de biefstuk na het bakken, ingepakt in aluminiumfolie, in de oven tot je gaat eten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
110 gram
Biefstukreepjes
1.5 stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
2 stuk(s)
Babypaksoi
2 stuk(s)
Bosui
75 gram
Boekweitnoedels
(Bevat Gluten)
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Laat de biefstukpuntjes op kamertemperatuur komen en wrijf in met ⅓ van de sojasaus. Breng 500 ml water persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
Snijd of hak ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd het witte deel en de groene bladeren van de paksoi klein en bewaar apart. Snijd de bosui in ringen en bewaar het witte en groene deel apart.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de biefstukpuntjes 2 - 3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Kook ondertussen de boekweitnoedels 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel met koud water af.
Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan en fruit de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg het witte deel van de paksoi en bosui toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg het groene deel van de paksoi en bosui, de overige sojasaus en ketjap toe en roerbak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg als laatste de noedels toe aan de wok met groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de noedels en biefstukpuntjes, inclusief het bakvocht, over de borden. Garneer het gerecht met het sesamzaad.