Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met prei, courgette en verse dille

Vandaag serveer je een luxe ovenschotel met zalm, courgette en prei. De combinatie van roux met verse dille maakt dit gerecht af!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

125 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Bloem

¼ el

Olijfolie

2 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3515 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten51.7 g
waarvan verzadigd28.6 g
Koolhydraten57.3 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels10.5 g
Eiwitten31.6 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Garde
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng in een grote pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Halveer de courgette tweemaal in de lengte en snijd in plakken van 1/2 cm. Snijd de prei in fijne ringen.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 10 - 13 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Prei en courgette stoven
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de prei en courgette 3 - 4 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe. Dek de pan af en stoof de prei en courgette nog 6 - 8 minuten. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de dille grof. 

Roux maken
4

Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg 1 el bloem per persoon toe wanneer de roomboter gesmolten is en bak al roerend 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur en voeg de kookroom toe. Blijf constant roeren met een garde. Zodra de room volledig is opgenomen herhaal je de handeling met de bouillon. Verhoog het vuur en laat 3 - 4 minuten zachtjes koken zodat de saus indikt. Voeg dan 2/3 van de dille toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
5

Vet de ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg eerst de prei en courgette in de ovenschaal en vervolgens de zalm. Dek af met de aardappelblokjes en strooi de kaas eroverheen. Giet de saus over de aardappelen en de courgette en plaats de ovenschaal 15 - 25 minuten in de oven, of tot hij een mooie bruine korst heeft. 

Weetje: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega 3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.

Serveren
6

Schep de ovenschotel op de borden (zie Tip). Garneer met de overige dille. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de portie en gebruik de overige portie de volgende dag als lunch.