Deze romige soep is geïnspireerd op chowder, een stevige soep uit de Verenigde Staten. Wij geven de soep een eigen twist met garnalen en kokosmelk voor de romigheid. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Aardappelen
1.5 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Laurierblad
70 gram
Mais in blik
2 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bieslook
80 gram
Garnalen
100 ml
Kokosmelk
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de rode ui. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de rode ui 3 minuten met een snuf zout. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een 1 minuut.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Voeg de aardappelen toe aan de soeppan. Schenk het kokende water erbij en verkruimel per persoon 1/2 bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.
Tip: Zowel bouillon als garnalen bevatten relatief veel zout. Let jij op je zoutinname? Halveer dan de hoeveelheid van het bouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.
Snijd de tomaat in grove stukken en snijd of knip de bieslook fijn. Giet de mais af en laat uitlekken in een vergiet.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten en niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?
Voeg de mais, de tomaat, de kokosmelk en vissaus toe aan de soeppan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe. Verhit nog 1 minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.
Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.