Romige farfalle met verse dragon en pecannoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met verse dragon en pecannoten

Romige farfalle met verse dragon en pecannoten

Deze romige pasta wordt heerlijk op smaak gebracht met tijm, verse dragon, venkel en prei. De pecannoten geven het gerecht een knapperige twist. Samen zorgen de ingrediënten voor een stevige saus die rijk van smaak is!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

20 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

1 stuk(s)

Gedroogde tijm

40 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)725 kcal
Energie (kJ)3033 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten19 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.

Snijd de venkel
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne repen. Snijd de prei in fijne ringen. Ris de dragon van de takjes en snijd de blaadjes fijn.

3

Kook de farfalle, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een klein beetje van het kookvocht.

Rooster de pecannoten
4

Verhit ondertussen in een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Verkruimel de pecannoten boven de pan en rooster goudbruin. Bewaar apart.

5

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de venkel, prei en tijm toe en bak 12 - 14 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de farfalle, roomkaas en dragon toe
6

Voeg de farfalle, de roomkaas, 2 - 3 el kookvocht per persoon en de helft van de dragon bij de groenten en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige dragon
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de peccannoten en de overige dragon.