Romige farfalle met verse knoflook, cherrytomaten en grana padano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met verse knoflook, cherrytomaten en grana padano

Romige farfalle met verse knoflook, cherrytomaten en grana padano

Makkelijk gerecht met smaakvolle ingrediënten

Voor dit recept gebruik je verse knoflook uit Slootdorp. In de ecologische zone tussen de Noordzee en het Ijsselmeer wordt de knoflook op duurzame wijze geteeld. Zo voorzien de zonnepanelen op het dak van de schuur het hele bedrijf van stroom en worden de losse teentje verwerkt tot een knoflookpuree.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Verse knoflook

125 gram

Gele cherrytomaten

½ stuk(s)

Venkel

90 el

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

2 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)600 kcal
Energie (kJ)2510 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.

Snijd de groenten
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne plakken.

3

Kook de farfalle, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Voeg de tomaten en venkel toe
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de cherrytomaten en de venkel toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg in de laatste minuut de kookroom en de helft van de grana padano toe.

Roer goed door
6

Voeg de farfalle toe aan de wok of hapjespan, roer goed door en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.

Garneer met grana padano
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige grana padano.