Romige gnocchi met blauwe-kaassaus, courgette en peer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige gnocchi met blauwe-kaassaus, courgette en peer

Romige gnocchi met blauwe-kaassaus, courgette en peer

met pecorino en walnoten

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas, die lijkt op Parmigiano Reggiano, maar korter wordt gerijpt en een zachtere smaak heeft.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

(Bevat Tarwe, Eieren, Sulfiet)

½ stuk(s)

Courgette

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3619 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd23.4 g
Koolhydraten98.5 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels10.1 g
Eiwitten19.6 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui.
  • Snijd de peer in plakjes.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.

Weetje: Wist je dat peren flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en voeg de ui, courgette en peer toe. Bak 5 - 7 minuten.
  • Verhit ondertussen een tweede koekenpan zonder olie op hoog vuur een rooster de walnootstukjes in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de walnootstukjes op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin.
Saus maken
3
  • Voeg de blauwe kaas en de kookroom toe aan de pan met groenten en meng tot de kaas gesmolten is.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Verdeel de saus over diepe borden.
  • Leg de gnocchi erop.
  • Garneer met de pecorino en walnootstukjes.