Romige mafaldine met honing-geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige mafaldine met honing-geitenkaas

Romige mafaldine met honing-geitenkaas

met panko, courgette en kappertjes

Nieuw ingrediënt in je box! De geitenkaasbolletjes met honing van Nederlandse bodem zijn heerlijk zacht en romig van smaak!

Labels:
Veggie
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse munt en bieslook

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3586 kJ
Energie (kcal)857 kcal
Vetten38.7 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten94.6 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels10.9 g
Eiwitten29.3 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de mafaldine 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes.
  • Snijd de prei in dunne ringen.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, prei en Italiaanse kruiden 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de panko en pompoenpitten tot de panko goudkleurig is en de pompoenpitten beginnen te poffen. Haal het pankomengsel vervolgens uit de pan, voeg toe aan een kom en breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn en hak de kappertjes grof. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Voeg de room en de helft van de kappertjes toe aan de pan met groenten. Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan. 
  • Meng de mafaldine door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de mafaldine over diepe borden en top af met het pankomengsel, de geitenkaas en de overige kappertjes.
  • Garneer met de verse kruiden.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.