Romige mafaldine met honing-geitenkaas
Romige mafaldine met honing-geitenkaas

Romige mafaldine met honing-geitenkaas

met panko, courgette en kappertjes

Nieuw ingrediënt in je box! De geitenkaasbolletjes met honing van Nederlandse bodem zijn heerlijk zacht en romig van smaak!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

50 g

Honeyed goat's cheese pearls

(Contains Milk)

90 g

Mafaldine

(Contains Wheat May be present Egg, Soy)

½ piece

Courgette

½ piece

Leek

½ piece

Lemon

½ sachet(s)

Italian seasoning

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

5 g

Fresh mint & chives

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

15 g

Capers

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3586 kJ
Calories857 kcal
Fat38.7 g
Saturated Fat18.3 g
Carbohydrate94.6 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein29.3 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Bowl
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de mafaldine 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes.
  • Snijd de prei in dunne ringen.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, prei en Italiaanse kruiden 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de panko en pompoenpitten tot de panko goudkleurig is en de pompoenpitten beginnen te poffen. Haal het pankomengsel vervolgens uit de pan, voeg toe aan een kom en breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn en hak de kappertjes grof. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Voeg de room en de helft van de kappertjes toe aan de pan met groenten. Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan. 
  • Meng de mafaldine door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de mafaldine over diepe borden en top af met het pankomengsel, de geitenkaas en de overige kappertjes.
  • Garneer met de verse kruiden.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.