Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
7.5 gram
Knoflookpuree
½ stuk(s)
Courgette
90 gram
Casarecce
50 gram
Gesneden ui
100 gram
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
50 gram
Paprikareepjes
20 gram
Semi-gedroogde tomaten
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle casarecce, maar gebruik 2/3 ervan in dit gerecht. De overige casarecce is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de gesneden ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflookpuree en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten.
Tip: Snijd eventueel de semi-gedroogde tomaten eerst klein.
Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken. Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is de saus heel vochtig? Zet het vuur dan hoog en kook verder zonder deksel, zodat het water iets verdampt.
Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.