Romige pasta met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pasta met kippendijreepjes

Romige pasta met kippendijreepjes

met courgette, paprika en semi-gedroogde tomaten

Kippendij wordt gezien als het meest smaakvolle stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Casarecce

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

50 gram

Paprikareepjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)919 kcal
Energie (kJ)3845 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers17 g
Vezels8 g
Eiwitten42 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle casarecce, maar gebruik 2/3. De overige casarecce is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten.

Tip: Snijd eventueel de semi-gedroogde tomaten eerst klein.

Saus maken
3

Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken. Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus heel vochtig? Zet het vuur dan hoog en kook verder zonder deksel, zodat het water iets verdampt.

Serveren
4

Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden. Garneer met de geraspte kaas.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.