Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
90 gram
Casarecce
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
20 gram
Semi-gedroogde tomaten
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Paprikareepjes
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle casarecce, maar gebruik 2/3. De overige casarecce is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.
Tip: Snijd eventueel de semi-gedroogde tomaten eerst klein.
Tip: Is de saus heel vochtig? Zet het vuur dan hoog en kook zonder deksel verder zodat het water iets verdampt.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.